Pamir voortent

Naar de wintersport met de caravan is tegenwoordig heel gebruikelijk. De caravans hebben daarvoor de nodige voorzieningen, zoals goede isolatie en verwarming met voldoende capaciteit. Voortentproducent Brand heeft daar nu ook de bijpassende voortent voor ontwikkeld. De Pamir heeft van buiten de ideale vorm voor besneeuwd gebied en van binnen de juiste omvang voor praktisch gebruik.

Pamir voortent op wintersport Pamir voortent, ruim

De constructie is wat steviger, zodat het dak een dik pak sneeuw van een meter hoog kan dragen. De slimme knik in het dak maakt de hellingshoek van het dak wat groter. Hierdoor zal sneeuw eerder ervan af vallen of is het makkelijker eraf te schuiven. Het tentdoek is van duurzaam en extra zwaar 550 grams PVC en is dubbel gecoat. Dat voorkomt allerlei problemen als het langdurig vochtig is, bijvoorbeeld als er enige tijd sneeuw op ligt. Het is bovendien isolerend en makkelijk afwasbaar.

Pamir voortent in gebruik tijdens wintersport

Tijdens de wintersport zit je liever binnen in de caravan en niet buiten in de voortent. Hoe goed je de voortent ook kunt verwarmen, er zal nooit de sfeer van een zwoele winteravond in ontstaan. Daar is de Pamir dan ook niet voor. De compacte maatvoering zorg er wel voor dat er niet veel nodig is om de ruimte op te warmen en warm te houden.

Er zijn drie maten: 215, 250 en 300 centimeter breed. Bij de twee breedste uitvoeringen is een extra staander in het frame. Voor eventueel extra draagkracht is er een speciale winterzekeringsset leverbaar. Bij veel caravans zal deze voortent niet de hele lengte van de caravan beslaan, maar dat is ook niet nodig.

Bert-Jan van Norel van Brand: “Je moet deze tent zien als een sluis tussen het koude en natte buiten en het warme en droge binnen. Het is de kleedruimte en opslag van je skimateriaal. Je kunt je natte materiaal buiten de caravan houden. De volgende ochtend kun je lekker droog je kleding weer aantrekken en vanaf je kampeerplek zo weg skiën. Met deze tent kun je volgende winter direct aan de skipiste staan.”

Voor meer informatie: www.brand-camping.nl