Herzog Aerolight

De Duitse voortenten- en beschermdakenfabrikant Herzog produceert veel producten op maat, zodat verschillende samenstellingen en ook verschillende kleurencombinaties mogelijk zijn. De nieuwste telg in de collectie voortenten is de opblaasbare Herzog Aerolight. Door het opblaasbare frame eenvoudig en snel op te bouwen en bovendien ‘luchtig-licht’ doordat de traditionele stalen stokken zijn vervangen door luchtslangen.

De nieuwste opblaasbare voortent van Herzog heeft een modern design en is vervaardigd van ripstop polyester (een eventuele scheur gaat niet verder dankzij de geruite ripstop). Dan is goede ventilatie noodzakelijk en daar zijn bij deze voortent vele mogelijkheden voor, zoals het dubbel dak met afsluitbare nokventilatie om condensvorming tegen te gaan, door de ‘staldeur’ in beide zijwanden open te ritsen is. De voorwand die als horrengaas of helder raam voorzien van gordijnen te gebruiken is, zorgt voor optimale ventilatie en toch een geweldig uitzicht op de warme avonden en dagen.

Een stevig opblaasbaar frame met luchtslangen van 12 centimeter doorsnede Herzog Aerolight interieur

Luchtslangen

Geen traditionele stalen stokken meer, maar stevige luchtslangen. Het opblaasbare frame met 12 centimeter brede buizen heeft twee opblaaspunten voor een dubbel action pomp. De voortent met petluifel is eenvoudig op te bouwen, kent een geïntegreerd 1-punt opblaas systeem. Het veiligheidsventiel zorgt er voor dat er geen drukverlies optreedt en dankzij de twee aansluitpunten zijn de luchtslangen eenvoudig en snel opblaasbaar of leegt te laten lopen. De Aerolight heeft een diepte van 240 centimeter en is optimaal te gebruiken door speciaal ontwikkelde luchtsluizen. Herzog accountmanager Benelux John Hilarius vertelt: “Alle ritsen worden afgedekt met stof zodat er geen water naar binnen kan lopen. De buitenafdekking boven de deur houdt inregenen tegen en de inpandige kussens zorgen voor een goede afsluiting naar de caravan. Op de punten die de meeste wind vangen zijn stormbanden geplaatst om de tent strak te zetten én wij hebben binnen- en buitenzijdige slipranden. Dat komt omdat Nederlandse kampeerders graag tapijt op de binnenrand leggen. Duitsers willen de rand naar buiten slaan om zo regenwater weg te laten spoelen.”

De Herzog Aerolight tent staat opgesteld in de showroom van:
Van Voorthuizen caravans in Renswoude
Reinders Rekreatie in Hoogeveen

De Herzog Aerolight heeft een opblaasbaar frame en is beschikbaar in diverse uitvoeringen
De Herzog Aerolight heeft een opblaasbaar frame en is beschikbaar in diverse uitvoeringen.