Kennismaking met Brand Voortenten

Afgelopen zomer was ons redactieteam, bestaande uit Peter Beving (redacteur) en Marcel Krijgsman (fotografie) te gast bij Brand Voortenten om een kijkje te nemen in de collectie voortenten, luifels en accessoires. Het bezoek hield ook een kennismaking in met het nieuwe pand in Elburg. We werden uiterst vriendelijk verwelkomd door  Eric Wagenaar en Bert Jan van Norel. Na een kopje koffie met gebak, werd het tijd om de modellen in de nieuwe showroom te bekijken. Kijkt u mee? 

De Palazzo, een stoere voortent voor alle seizoenen

We starten bij de Brand Palazzo 4-seizoenentent die alom wordt geprezen om zijn duurzaamheid, stabiliteit en flexibiliteit. Eenmaal opgezet staat dit model dat geleverd wordt in dieptes van 240 cm,  280 cm en 300 cm, zo vast als een huis. Het dak en de wanden zijn vervaardigd uit robuust dubbelzijdig PVC tentdoek en de voorwand is uitgevoerd in vochtregulerend TenCate tentdoek. Alle frontelementen zijn uitwisselbaar zodat u de positie van de voordeur zelf kunt bepalen.

Brand voortenten - Palazzo 300

De zijwanden bestaan uit 2 raamelementen en twee ventilatievensters die van buiten afsluitbaar zijn. Alle ramen zijn voorzien van blinderingen. En ook de nokventilatie is afsluitbaar. De voor- en zijwanden van de Palazzo zijn voorzien van afgedekte ritsen. Bij de standaarduitrusting behoort een stalen 28 mm PowerGrip frame inclusief petluifelversterking. Kortom de ideale voortent voor de fervente seizoenkampeerder. De Palazzo is leverbaar vanaf omloopmaat 850 tot en met 1.155.

De Nieuwe Topas 350

Modulaire seizoentent, 350 cm diep en… zonder middenstaander Nieuw in de collectie 2020 is model Topas, een hoogwaardige seizoentent met een modulair systeem van 4 verwisselbare frontdelen, waardoor de ronde ingangsdeur op elke gewenste positie kan worden geplaatst. Een slimme schoorconstructie maakt een extra middenstaander overbodig, zodat u over de volle diepte van de voortent beschikt. Het tentdak is vervaardigd van TenCate AllSeason Residential 260 grams doek met een zonwerende metallic coating. De wanden zijn van TenCate Touring 240 grams kwaliteit tentdoek.

Brand voortenten - Topas 350

De voortent heeft optimale ventilatiemogelijkheden, zoals een afsluitbare nokventilatie en afsluitbare ventilatiepanelen in de zijwanden. De Topas 350 wordt standaard geleverd met een stalen frame inclusief petluifelversterking, PowerGrip en de speciale schoorconstructie. Natuurlijk is deze seizoenstent voorzien van dubbele slikstroken. (in 2020 komt er ook een Topas met een diepte van 240 cm en een van 300 cm.)

“Robuuste voortentluifels, voor nog meer ruimte en schaduw”

Parasol XL voortent-zonneluifel
Voor wie nog meer ruimte en schaduw wenst biedt de Brand collectie meerdere solide voortentluifels. Geschikt voor alle voortenten met petluifel in de maten 08-14 is de Parasol XL, voorzien van twee uitritsbare zijwanden. Wordt geleverd inclusief stalen 22mm frame, 3 staanders, 3 dakliggers, 3 bevestigingsbeugels en twee dwarsliggers. Zonder zijwanden kan deze luifel rechtstreeks aan de caravan worden bevestigd.

Parasol XL voortent-zonneluifel

Parasol HD seizoenluifel
Speciaal voor seizoenstenten is de Parasol HD met zijn diepte van 235 cm en twee uitritsbare zijwanden een ideale ruimtewinner. Het dakmateriaal bestaat uit duurzaam 260 grams TC-Residential. De Parasol HD wordt geleverd inclusief een stalen 25mm frame met PowerGrip, frameversterking, 3-delige Mistral stormbanden set, binnen- en buitenliggende slikstrook en een multifunctionele afspanstrook. 

Parasol HD seizoensluifel

Deeltenten in alle soorten en maten

Deeltenten zijn voortenten die gedeeltelijk de caravanwand bedekken. Brand biedt deeltenten voor elke situatie.  

Forum voor alle seizoenen

Bekend model is de Forum deeltent. Door zijn specifieke constructie en dak met duurzame PVC polyestercoating geschikt voor gebruik in elk seizoen. Alle ramen zien voorzien van raamblindering en de entreedeur is uitwisselbaar met alle front en zijdelen. Voorts heeft deze luxe 250 cm diepe voortent 3-delig slikstroken (binnen- en buitenliggend) en een multifunctionele afspanstrook voor uiterste stabiliteit van de Forum. 

Pamir S wintertent

Deze deeltent is speciaal vervaardigd voor een aangenaam verblijf in de winter. Met zijn duurzame PVC polyestercoating en zijn zeer stabiele frameconstructie een uiterst betrouwbaar onderkomen in sneeuwgebieden. De Pamir S is leverbaar in 3 maten, waarbij de voorwand geheel uitritsbaar is of tot een veranda kan worden gevormd.

Rasant 250 / 320 lichtgewicht reistent

Model Rasant is speciaal bedoeld voor reizende kampeerders die in plaats van een rolmarkies of luifel voor een snel en makkelijk opbouwbaar beschutte accommodatie kiezen voor hun trekvakantie.

Deze deeltent heeft een diepte van 285 cm en is leverbaar in de breedtes 250 cm en 320 cm. Het woordje “ras” in het model Rasant, zegt al veel. De tentpees in de caravanrail schuiven, alle vier de hoeken vastzetten en de twee staanders en de dwarsligger van binnen monteren, waarna u de tent kunt afspannen en klaar! De Rasant is van trekkrachtig en vochtregulerend TC-Touring tentdoek vervaardigd. Elke zijwand beschikt over een toegangsdeur en is bovendien geheel uitritsbaar. Deze deeltent wordt geleverd met een aluminium stokkenset, inclusief PowerGrip. 

De Arcade 240 en 280 maken uw vakantie helemaal rond

De populaire Arcade met zijn kenmerkende ronde uiterlijk is nu uitgebreid met meer gebruiksvoordelen. Beide voorwandhelften zijn onderling verwisselbaar, zodat de deur op zowel links als rechts geplaatst kan worden. Naast de ruime ventilatieramen in het front zijn ook de zijdelen nu voorzien van afsluitbare ventilatieramen. Hierdoor kan het binnenklimaat van de voortent beter worden geregeld tot een aangename temperatuur.

Het dakmateriaal is evenals de zijwanden van afwasbaar TC-TOURING 240 vervaardigd. Het front bestaat uit TC-TOURING 180. Het dak heeft aan de buitenzijde een metallic coating en is aan de binnenzijde bedrukt met een lichtgrijze print. Alle wanden zijn uitritsbaar zodat er een soort luifel ontstaat. De Arcade is leverbaar in tentdieptes van 240 cm of 280 cm. De voortent is standaard uitgevoerd met gordijnen in de voor- en zijwanden en het innovatieve aluminium frame inclusief  PowerGrip buisklemmen.

Mistral stormbandset Brand voortenten Jaren zeventig Brand voortenten

Accessoires en onderdelen voor de Brand voortenten

Ook aan accessoires en onderdelen ontbreekt het niet in de showroom. Mocht een particulier of dealer een of meerdere onderdelen nodig hebben, dan is het mogelijk om hier een snelle keuze te maken. Desgewenst is het mogelijk om ter plekke een accessoire of onderdeel te bezorgen. De service bij Brand staat in een hoog vaandel.

Brand voortenten Eric en Bert JanIs Brand nog steeds een familie bedrijf?
Eric: ‘Ja sinds 1950 is Brand nog steeds een familiebedrijf waar inmiddels de 3e generatie de leiding heeft. In 2020 bestaat de onderneming dus al 70 jaar.’

Maakte het bedrijf toen al tenten? Bert Jan: ‘Ja dat waren in die tijd vooral bungalow-, pyramide- en bivaktenten. Later kwamen de voortenten erbij en die behoren nu samen met de verhuurtenten voor grote touroperators tot onze core-business.’ 

Blij met de nieuwe showroom?
‘Nou en of’, reageren beiden gelijktijdig. Eric: ‘Jarenlang was ons kantoor apart gelegen van de showroomlocatie in Elburg en dat werkte niet bepaald efficiënt. We waren daarom al een tijd op zoek naar een pand waarin we die twee locaties samen konden voegen en dat is ons tenslotte hier gelukt.’
Bert Jan: ‘Het zag er hier niet uit, maar na een behoorlijk ingrijpende verbouwing zijn we begin dit jaar volledig operationeel geworden met een eigentijdse ruime showroom en daarin een moderne kantoorruimte.’

Perfecte presentatie van onze actuele collectie
Eric: ‘De showroom biedt een perfecte presentatie van onze modellen die de klant kan vergelijken, waarbij wij een uitgebreid advies kunnen geven. De uiteindelijke verkoop vindt altijd via een van onze dealers plaats.’ Bert Jan: ‘De showroom is eveneens een uitgelezen plek voor onze dealers om eventueel scholing te krijgen of gewoon eens de modellen in hun werkelijke staat te zien en te ervaren.’

Wat zijn de sterke punten van Brand Voortenten?
Eric: ‘Onze voortenten onderscheiden zich veelal op het gebied van afwerking, materiaalkeuze en uitvoering. Vele modellen zijn bijvoorbeeld in meerdere dieptes leverbaar. Vooral in de kwaliteit van onze tenten bevinden zich de belangrijke punten: stabiliteit, robuustheid en de duurzaamheid van de gebruikte materialen.’ Aldus Eric. 

Brand Voortenten showroom